Blog

Uncategorized

De Wereldwijven Schrijfwedstrijd: Die ene zomer…

ZOMERSCHRIJFWEDSTRIJD – OPEN VOOR IEDEREEN!

Vandaag lanceren De Wereldwijven de zomerschrijfwedstrijd in samenwerking met onze partner Editio Online Schrijversacademie. Kijk ook op schrijverspunt voor meer informatie en andere schrijfwedstrijden!

Wat moet je doen en wat kun je winnen? 
– Schrijf een verhaal van max 1000 woorden over ‘die ene zomer’. Je kunt dit zo vrij invullen als je wilt.
– Iedereen met een serieuze inzending wint sowieso 15% korting op een cursus naar keuze.
– De winnaar krijgt schriftelijke feedback van de schrijfprofessionals van Editio Online Schrijversacademie op zijn of haar verhaal.
– Het winnende verhaal wordt op de website van De Wereldwijven geplaatst.
– Je hebt tot 15 juli om mee te doen! Dus sla je slag!

Heb je vragen? Laat even een berichtje achter, we komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

 

Blog

It’s all about the reviews

‘Als je altijd een masker hebt gedragen, kun je dan nog worden wie je bent?’

Christiaan wordt in 1885 in New York geboren als zoon van een Hollandse handelaar in menselijk haar. In een stad waar rijkdom, decadentie en seksuele vrijheid rond 1900 aan de orde van de dag zijn, zoekt hij naar zijn identiteit. Het brengt hem op plaatsen, in New York, die het daglicht niet kunnen verdragen. Daar leert hij al snel dat hij zichzelf niet kan en mag zijn. Als zijn dominante vader hem mee terugneemt naar het industriële Eindhoven, vindt hij stukje bij beetje uit wie hij is. Een geheime erfenis en een hevige verliefdheid confronteren hem echter met leugens en bedrog. De waarheid komt pas twee generaties later boven tafel…Hoe blijft een familiegeheim generaties lang verborgen?  

HEBBAN en BOL

 4 sterren: Jan Stoel Hebban Recensent:  “Kroniek van een erfenis is de boeiende historische debuutroman van de sinds 2010 onder de rook van New York wonende Ingeborg van ’t Pad Bosch (1971). De auteur is van huis uit psycholoog. Het is een gelaagd boek waarin identiteit, mogen zijn wie je wil zijn het leidend thema is. Het motto van het boek luidt ‘Vissie d’arts, visso amor’ (uit de tweede akte van Puccini’s opera Tosca) en past precies op het hoofdpersonage van het verhaal, Christiaan van Weelen jr…” 

 

4 sterren: Guy Doms Hebban Recensent: “In Kroniek van een erfenis – de originele debuutroman van psycholoog Ingeborg van ’t Pad Bosch (1971) – krijgt de lezer een fictief historisch getint verhaal voorgeschoteld. Het boek is evenwel gebaseerd op echte personen. In haar dankwoord vermeldt de auteur dat er ook wel wat autobiografische elementen terug te vinden zijn…”

 

4 sterren: Hanneke Tinor-Centi Lezersrecensie Hebban: ” Van ’t Pad Bosch (1971) heeft een zeer boeiend verhaal geschreven rondom de geschiedenissen van een tweetal families. Allerlei verwijzingen en vertakkingen brengen het ingenieuze verhaal tenslotte weer tot een eenheid. Het vraagt overigens van de lezer wel de nodige concentratie, maar het enkele moment van verwarring is de auteur graag vergeven aangezien het verhaal voor het overige bovengemiddeld goed in elkaar steekt.”

Blog

Newsflash! Mijn boek op de longlist!

Screen Shot 2019-02-20 at 8.32.19 PM.png

Kijk nou! Kroniek van een erfenis staat op de longlist!! Wie weet. Dat zou me wat zijn. Trots. Kan het niet geloven.  Tussen al die mooie debuten? Te leuk!

 

Blog

Even delen. Een prachtige recensie…

In Kroniek van een erfenis – de originele debuutroman van psycholoog Ingeborg van ’t Pad Bosch (1971) – krijgt de lezer een fictief historisch getint verhaal voorgeschoteld. Het boek is evenwel gebaseerd op echte personen. In haar dankwoord vermeldt de auteur dat er ook wel wat autobiografische elementen terug te vinden zijn.

Het verhaal gaat van start aan het eind van de negentiende eeuw. De familie van Weelen verruilt Nederland voor de nieuwe wereld: het bruisende Amerika. Christiaan junior, zoon van senior die zakenman is, groeit op in de turbulente atmosfeer van New York. De jongen zal snel volwassen worden. Tot vader terug wil keren naar Nederland en zijn vrouw en zoon verplicht met hem mee te reizen. Christiaan gaat ginds verder op zoek naar zijn eigen identiteit en bevestiging van zijn seksuele geaardheid. Cupido kruist in ieder geval zijn pad. Na het overlijden van zijn vader erft hij; de werkelijke inhoud van de bizarre nalatenschap komt pas veel jaren later bovendrijven.

Kroniek van een erfenis is een diepgravende historisch getinte roman over enkele families, waarin de auteur vooral in de huid kruipt van een protagonist die worstelt met zichzelf. Krachtig geeft Ingeborg van ’t Pad Bosch het tijdsbeeld van toen weer. Dit alles mooi verpakt in een duidelijke en ontvankelijke taal; nooit is die te expliciet. Toch proef je overduidelijk de emoties.
Zeker geen boek dat je zomaar eventjes vluchtig tussendoor leest; het eist je volledige aandacht op. Tempus fugit; dit is zo ook met het verloop van het verhaal. De lezer vliegt heen en weer in de tijd, dus opletten is steeds de boodschap. De belangrijkste personages zijn neergezet als echte mensen; vooral het karakter van Pé komt bijzonder sterk over.

“Het is altijd een illusie geweest. Natuurlijk moet hij zich de rest van zijn leven verstoppen. Hij kan zichzelf niet vieren. Hij wil alleen de bevestiging dat Pé hem in zijn hart draagt. Gewoon om wie hij is.”

Het centrale thema is toch wel de verstrengeling van het hoofdpersonage in een wirwar van gedachtes en gevoelens. Het moet vreselijk zijn geweest, om te leven als homoseksueel meer dan een eeuw geleden.

“Hij hunkert naar een knipoog, een aanraking, een gebaar van goedkeuring of liefde. Maar er gebeurt niets. Ze zwijgt. Hij staat toch achter zijn beslissing om mee te reizen? Alhoewel, hij heeft niets te besluiten. Dat heeft zijn vader voor hem gedaan.”

Optimaal maakt de schrijfster gebruik van haar praktische kennis en ervaring; zo voorziet ze de roman van een stevige dosis psychologische invulling. De apotheose is – in één woord – grandioos. Kroniek van een chic debuut.

WIL JE MEER RECENSIES LEZEN? KLIK DAN HIER of HIER.

Blog

Wat een jaar! 2018 was een rollercoaster.

_U3A3024.jpgHet is 31 december 2018. Hier in New York loopt de ochtend op zijn einde maar in Europa tikt de klok door naar middernacht. Ik heb alle tijd vandaag om mijn jaar te overdenken. En dat is nogal wat. Ik weet nog dat ik op dezelfde dag precies 365 dagen geleden, dacht aan wat er me te wachten stond. Ik kon me er eigenlijk nog niet zo veel bij voorstellen.

Kroniek van een erfenis en De wereldwijven 

DeWereldwijven.com zou online gaan in maart en mijn debuutroman zou uitgegeven worden in september. Maar wat dat allemaal zou betekenen of niet… Ik maakte me zenuwachtig over beide projecten. Ik schrijver? Ik co-founder en hoofdredacteur? Beide rollen waren volstrekt nieuw. Zou het me lukken? Val ik niet door de mand? Wat een drama als je recensies niet goed zijn? Zit het boekenbal er in? Signeersessies, hoe gaat dat dan? Ik had werkelijk geen idee.

2019 het jaar van oogsten en genieten

Maar nu! Ik realiseer me meer en meer wat voor goede vrienden en vriendinnen ik heb! Ze waren overal bij en volgden me van plek naar plek in mijn ontdekkingstocht. Ik ben zo super dankbaar voor alle steun en enthousiasme. Ik zou me namelijk ook kunnen voorstellen dat de mensen om je heen op een gegeven moment echt ‘Padje- moe’ zijn. Dat was ik zelf namelijk zeker bij tijd en wijle dit jaar. Maar alle ontmoetingen, gebeurtenissen en reacties hebben me voor 200% geïnspireerd en gemotiveerd. Inmiddels heb ik een voorzichtige start gemaakt met een tweede roman en ga ik Nederlanders in New York rondleiden langs de adressen in mijn boek. 2019 zal iets minder hectisch worden dan 2018 maar wel een jaar van oogsten en genieten!

Happy New Year allemaal!