Blog

It’s all about the reviews

‘Als je altijd een masker hebt gedragen, kun je dan nog worden wie je bent?’

Christiaan wordt in 1885 in New York geboren als zoon van een Hollandse handelaar in menselijk haar. In een stad waar rijkdom, decadentie en seksuele vrijheid rond 1900 aan de orde van de dag zijn, zoekt hij naar zijn identiteit. Het brengt hem op plaatsen, in New York, die het daglicht niet kunnen verdragen. Daar leert hij al snel dat hij zichzelf niet kan en mag zijn. Als zijn dominante vader hem mee terugneemt naar het industriële Eindhoven, vindt hij stukje bij beetje uit wie hij is. Een geheime erfenis en een hevige verliefdheid confronteren hem echter met leugens en bedrog. De waarheid komt pas twee generaties later boven tafel…Hoe blijft een familiegeheim generaties lang verborgen?  

HEBBAN en BOL

 4 sterren: Jan Stoel Hebban Recensent:  “Kroniek van een erfenis is de boeiende historische debuutroman van de sinds 2010 onder de rook van New York wonende Ingeborg van ’t Pad Bosch (1971). De auteur is van huis uit psycholoog. Het is een gelaagd boek waarin identiteit, mogen zijn wie je wil zijn het leidend thema is. Het motto van het boek luidt ‘Vissie d’arts, visso amor’ (uit de tweede akte van Puccini’s opera Tosca) en past precies op het hoofdpersonage van het verhaal, Christiaan van Weelen jr…” 

 

4 sterren: Guy Doms Hebban Recensent: “In Kroniek van een erfenis – de originele debuutroman van psycholoog Ingeborg van ’t Pad Bosch (1971) – krijgt de lezer een fictief historisch getint verhaal voorgeschoteld. Het boek is evenwel gebaseerd op echte personen. In haar dankwoord vermeldt de auteur dat er ook wel wat autobiografische elementen terug te vinden zijn…”

 

4 sterren: Hanneke Tinor-Centi Lezersrecensie Hebban: ” Van ’t Pad Bosch (1971) heeft een zeer boeiend verhaal geschreven rondom de geschiedenissen van een tweetal families. Allerlei verwijzingen en vertakkingen brengen het ingenieuze verhaal tenslotte weer tot een eenheid. Het vraagt overigens van de lezer wel de nodige concentratie, maar het enkele moment van verwarring is de auteur graag vergeven aangezien het verhaal voor het overige bovengemiddeld goed in elkaar steekt.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s